reklame
Menu
Leicester-keeper Kasper Schmeichel og seks andre uttatte englandsproffer har fått unntak fra karantenereglene og kan spille nasjonsliga for Danmark i helgen. Foto: Ian Walton, Pool via AP / NTB

Storbritannia gjorde unntak for Danmarks PL-proffer

Danmarks landslag i fotball kan glede seg over at sju spillere fra engelske klubber kan slutte seg til laget før nasjonsligakampen mot Island.

Av NTB | 12.11.2020 20:23:12

Sport: Det er klart etter at britiske myndigheter etter flere dagers dialog mellom Danmarks og Englands fotballforbund, den danske London-ambassaden og utenriksdepartementet har gitt unntak fra karantenereglene.

Frykt for spredning av en mutert utgave av koronaviruset som har oppstått i danske minkfarmer har ført til et pålegg om at alle som kommer til Storbritannia fra Danmark må i 14 dagers karantene. Fotballspillere som retter seg etter Uefas smittevernprotokoll får nå unntak fra denne bestemmelsen, melder det danske forbundet på sitt nettsted.

Det betyr at Kasper Schmeichel, Pierre-Emile Højbjerg, Andreas Christensen, Jannik Vestergaard, Henrik Dalsgaard, Mathias Jensen og Jonas Lössl kan reise hjem og slutte seg til troppen som skal møte Island i Parken søndag.

– Våre landslagsspillere reiser, bor og trener i meget sikre omgivelser og blir konstant testet både i klubbene og på landslaget. Derfor mener vi det er trygt å få dem hjem for å spille mot Island, sier DBU-direktør Jakob Jensen.

(©NTB)

Flere nyheter: