reklame for Sheiken Bowling
Menu
Storbritannia sender 6.000 missiler til Ukraina og 25 millioner pund i økonomisk støtte til landets militære, sier statsminister Boris Johnson. Foto: Jessica Taylor / Parlamentet / AP / NTB

Storbritannia gir Ukraina 6.000 missiler

Storbritannia sender 6.000 missiler til Ukraina og 25 millioner pund i økonomisk støtte til landets militære, sier statsminister Boris Johnson.

Av NTB | 24.03.2022 00:04:31

Politikk: Blant missilene er panservernmissiler og høyeksplosive våpen. Den økonomiske støtten beløper seg til 287 millioner norske kroner.

– Storbritannia vil jobbe sammen med våre allierte for å styrke den militære og økonomiske støtten til Ukraina, sier Johnson.

Videre sier han at det vil styrke ukrainernes forsvar idet de er i ferd med å få overtak i krigen og bidra til å holde liv i «frihetens flamme». Pengene skal blant annet gå til å lønne ukrainske soldater og piloter som kjemper mot de russiske styrkene.

Britene har allerede sendt mer enn 4.000 panservernvåpen til Ukraina, i tillegg til luftvernmissiler, skuddsikre vester, hjelmer og sko.

Støtten ble kunngjort kvelden før toppmøtet i Nato og G7, og Johnson oppfordret andre vestlige ledere til å sende mer militær bistand til Kyiv og styrke sanksjonene mot Russland.