Menu
Det brenner kraftig i en lastebil på E6 ved Bryn i Oslo. Foto: Lars-Bendik Borgersen / NTB

Storbrann i lastebil på E6 i Oslo: Kjøpesenter evakueres og T-banelinjer stengt

Det brenner svært kraftig i en lastebil på E6 ved Bryn i Oslo. Trafikken er stengt i begge retninger og det ligger an til store forsinkelser.

Av NTB | 10.05.2022 15:00:51

Ulykker og naturkatastrofer: Lastebilen står i vestgående retning ved Bryn senter, noen kilometer fra Oslo sentrum. Trafikken ble sperret i begge retninger, og politiet varsler at brannforløpet vil bli langvarig.

– Det er så kraftig brann og røykutvikling at vi ikke kan nærme oss lastebilen ennå. Det er harpiks eller kvae i lasten som gjør at det brenner så kraftig, sier operasjonsleder Svein Christian Lie til NTB litt etter klokken 14.30.

Lie sier at de foreløpig ikke kan si noe om situasjonen til føreren av lastebilen, eller om noen er skadd.

Veitrafikksentralen øst skriver at også Brynstunnelen er stengt. De anmoder at man bruker E18 Mosseveien istedenfor og varsler store forsinkelser utover kvelden.

Politiet har satt opp en sikkerhetssone på 50 meter, men ifølge Lie er det ikke snakk om spredningsfare, da bilen står sentralt plassert på E6.

– Vi ber om at alle beboere i nærheten lukker vinduer og dører, og at folk holder seg unna ulykkesområdet.

Bryn senter er evakuert som følge av røykutviklingen, skriver politiet på Twitter.

Brannen får også konsekvenser for flere T-banelinjer. Sporveien skriver at linje 2 Ellingsrudåsen og Linje 3 Mortensrud er stengt.

Oslo politidistrikt meldte om brannen klokka 14.16.

(©NTB)

Flere nyheter: