Menu
Havnen i Antwerpen 23. mars 2020. Tusenvis av shippingkonteinere ankommer daglig Europas nest største havn, der også store mengder narkotika ankommer Europa. Arkivfoto: Virginia Mayo / AP / NTB

Storaksjon mot narkonettverk i Belgia pågår

Flere er pågrepet i en storstilt politiaksjon mot organiserte kriminelle i Belgia tirsdag. Over 1.500 politifolk deltar i 200 søk og husransakelser.

Av NTB | 09.03.2021 11:39:50

Kriminalitet og rettsvesen: – Aksjonen er en av de største operasjonene som noen gang gjennomført i Belgia, sier en talsperson for landets påtalemyndighet til nyhetsbyrået AFP.

Politiet aksjonerte i 5-tiden tirsdag morgen, hovedsakelig mot narkotikasmuglere med internasjonale koblinger i Antwerpen-regionen, ifølge den lokale kringkasteren RTBF.

Før klokken 12 er flere titalls personer pågrepet, opplyste en kilde i politiet, uten å komme med et nøyaktig antall.

Tusenvis av shippingkonteinere ankommer daglig havnebyen Antwerpen, som mottar en stor andel av kokainen som når Europa. Narkotikasmuglingen har ført til en voldsbølge i byen den siste tiden, og det har vært både skyteepisoder og granatangrep.

Selv om nettverket har internasjonale koblinger, er det kun belgisk politi som er involvert i aksjonen tirsdag, opplyste talsperson for påtalemyndigheten, Eric Van Duyse.

Han sa at aksjonen er resultatet av en etterforskning som har pågått i to og et halvt år.

Havnen i Antwerpen er ofte i politiets og tollvesenets søkelys. I fjor ble det gjennomført et rekordbeslag på 65,5 tonn kokain her.

(©NTB)

Flere nyheter: