fbpx
Menu
Ifølge det oppdaterte varselet fra NVE er det betydelig fare for snøskred flere steder i landet. I Lofoten, Vesterålen og Ofoten er snøskredfaren stor tirsdag. Her fra snøskred i Geiranger i januar. Foto: Willy Fredheim / NTB scanpix

Stor snøskredfare i Lofoten, Vesterålen og Ofoten tirsdag

Faren for snøskred ansees som stor mange steder i Nordland tirsdag. Skredfaren er på nivå tre – betydelig – på Vestlandet og i fjellene i Sør-Norge.

Av NTB | 11.02.2019 14:33:09

Økonomi og næringsliv: – Natt til tirsdag er det forbigående stor snøskredfare. Naturlig utløste skred forventes. Omfattende ustabile forhold på grunn av store nysnømengder og kraftig vind, skriver Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) i sitt oppdaterte varsel for både Lofoten, Vesterålen og Ofoten.

Både mandag og tirsdag vurderes faren for snøskred som betydelig flere steder i fjellet i Sør-Norge, samt i Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal.

Årsaken er mye vind og nysnø, og store nysnøflak i leheng kan løsne naturlig og være svært ustabile, advarer NVE.

Statens vegvesen opplyste mandag ettermiddag at fylkesvei 63 mellom Indreeide og Geiranger stenges klokken 15.30 på grunn av snøskredfaren, og at såkalt rasferge settes i trafikk mellom Hellesylt og Geiranger fra 18-tiden.

(©NTB)

Flere nyheter: