Menu
Arsenal-fans protesterte mot klubbeier Stan Kroenke før fredagens kamp mot Everton. Foto: Kirsty O'Connor / PA / AP / NTB

Stor protestaksjon mot Arsenal-eieren

En større mengde supportere uttrykte sterk misnøye mot Arsenal-eier Stan Kroenke utenfor klubbens stadion i timene før fredagens ligakamp mot Everton.

Av NTB | 23.04.2021 19:49:41

Sport: Protestaksjonen var varslet på forhånd. Videoer og bilder fra Nord-London viser Arsenal-fans som roper slagord og går med bannere. Budskapet er at de vil ha Kroenke-familien ut av klubben.

Stan Kroenke har vært majoritetseier i Arsenal siden 2007, og for tre år siden kjøpte han til seg fullt eierskap. Amerikaneren har vært omstridt blant fansen, og i lang tid er han blitt beskyldt for å vise liten interesse for klubben.

Sønnen Josh Kroenke, som har en direktørrolle i Arsenal, sa torsdag at familien ikke har noen intensjoner om å selge seg ut.

Sinnet mot Kroenke har tiltatt i styrke i takt med at klubben har seilt akterut i toppen av engelsk fotball. Fredagens protester skjer noen dager etter at Arsenal så seg tvunget til å trekke seg fra det kontroversielle Super League-prosjektet.

Planene om en utbryterliga skapte sterke reaksjoner. Særlig i England var kritikken beinhard, og alle de seks engelske lagene sa de ville melde seg ut under to døgn etter at prosjektet ble offentliggjort.

(©NTB)

Flere nyheter: