powergym
Menu

Stor politijakt i Fjæra

Politiet hentet tirsdag kveld inn store resurser i jakten på den 28 år gamle marokkaneren som er etterlyst for en rekke innbrudd i Haugesund-området de siste ukene.

Av Egil M Solberg | 09.12.2015 00:53:33

Det er nå hentet inn politifolk både fra Ølen, Etne, Odda og Sauda for å jakte på tyven gjennom natten.

Leteaksjonen etter innbruddstyven i Åkrafjorden-området ble tirsdag formiddag omgjort til en redningsaksjon. Mannen hadde da tatt seg opp i fjellene ved Åkrafjordtunet uten tilstrekkelig bekledning.

Mannen kom til Åkrafjordtunet i en stjålet el-bil. Han måtte stanse da bilen gikk tom for strøm. Bilen var stjålet i det samme området hvor det var meldt en rekke innbrudd.

Gjemte seg i hytte
Politiet fant etterhvert ut at mannen hadde tatt seg inn i en hytte ikke langt fra Åkrafjordtunet. Han var imidlertid forsvunnet da politiet kom til stedet.

I hytta hadde han lagt igjen en jakke som stammet fra ett av tyveriene i Haugesund. Hundene i søket fikk på denne måten lukt av mannen å gå etter. Dette førte jakten oppover i de stupbratte fjellene i svært dårlig og kjølig vær.

Satte igang redningsaksjon
Da mannen var dårlig kledd, ble jakten etterhvert omgjort til en redningsaksjon og et Sea King- redningshelikopter fra Hovedredningssentralen på Sola ble sendt til området sammen med styrker fra Røde Kors.

Mannen greide imidlertid nok en gang å unndra seg politiet. Senere på kvelden ble imidlertid mannen igjen observert. Denne gang i Fjæra noen kilometer lenger øst.

Store styrker i natt
Dermed ble jakten intensivert og større styrker ble hentet inn for å bistå i jakten.

Mannen skal ifølge vitner være ikledd svart regntøy.

Er dømt og varig utvist
Mannen som betegnes som en notorisk tyv har tidligere herjet i sør-fylket. Han har vært på rømmen fra politiet siden 29. oktober. I Jæren tingrett er han dømt til tre år og seks måneder i fengsel.

28-åringen er i utgangspunktet varig utvist fra Norge, men etter at han stakk av fra en hovedforhandling i Jæren tingrett har han operert i Haugesund-området.