Menu
Olaf Scholz ble statsminister etter det tyske valget i 2021. Politiet har aksjonert mot en rekke personer mistenkt for å ha kommet med hatytringer mot politikere under valget. Foto: Kay Nietfeld / AP / NTB

Stor politiaksjon i Tyskland etter hatytringer under fjorårets valg

Tysk politi gjennomførte en landsomfattende aksjon tirsdag rettet mot personer som i forbindelse med valget i 2021 kom med hatytringer mot politikere.

Av NTB | 22.03.2022 12:19:51

Politikk: Aksjonen var rettet mot mer enn 100 mistenkte personer i 13 av Tysklands 16 delstater, ifølge en felles uttalelse fra det føderale kriminalpolitikontoret (BKA) og påtalemyndigheten i Frankfurt.

Etterforskerne har sett på innlegg delt i sosiale medier i forkant av valget i Tyskland i 2021. Mer enn 600 uttalelser mot tyske politikere har blitt analysert og sjekket for kriminelt innhold. To tredeler av uttalelsene rettet seg mot kvinner.

– Ytringsfriheten når sine grenser når det gjelder ærekrenkelser, fornærmelser og trusler. Med denne aksjonen gjør vi det klart at alle som legger ut hatefullt innhold må vente at politiet står på døra etterpå, sier BKA-sjef Holger Münch.

(©NTB)

Flere nyheter: