reklame for smiaa
Menu
Helseetaten i Oslo kommune opplyser at koronatelefonen har opplevd en betydelig økning i pågangen den siste uken. Lørdag var pågangen så stor at mange ikke kom inn i ventekøen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Stor pågang på koronatelefonen i Oslo – Oslo-telefonen og den nasjonale telefonen er åpen søndag

Koronatelefonen i Oslo opplevde lørdag så stor pågang at den nasjonale koronatelefonen blir åpnet i helga. Også telefonen i Oslo er åpen søndag.

Av NTB | 08.08.2020 20:32:47

Medisin og helse: Lørdag ettermiddag kom mange ikke gjennom og ble heller ikke satt inn i ventekøen. Isteden mottok de en tekstmelding med informasjon om å sjekke om de kan finne svar på kommunens nettsider.

– Det har vært en veldig stor pågang den siste uken – en betydelig økning fra tidligere, sier kommunikasjonssjef Christian Ekker Larsen i helseetaten i Oslo kommune til NTB.

– Vi arbeider med å bedre kapasiteten. Vi er også i ferd med å få på plass et registreringsskjema på nett, hvor de som skal teste seg, fyller ut et skjema. Deretter vil de bli kontaktet av kommunen om tid og sted, sier Larsen.

– Vi minner om at nærkontakter ikke skal ringe koronatelefonen, de skal holde seg i karantene og vente på at bydelen tar kontakt, understreker Larsen, og legger til:

– Man skal heller ikke ringe koronatelefonen for å etterlyse prøvesvar.

Telefonen vil også være åpen søndag fra klokken 10 til 16, forteller kommunikasjonsdirektør Trine Melgård i Helsedirektoratet til NTB.

Telefonnummeret dit er 815 55 015.

Helsedirektoratet oppfordrer folk om å så langt det lar seg gjøre benytte seg av helsenorge.no, opplyser direktoratet til NTB.

– Det er også viktig at folk ikke ringer 113. Folk har veldig mange ekstra spørsmål nå for tiden, spesielt knyttet til karantenespørsmål og testing, opplyser Helsedirektoratet pressevakt.

På grunn av den store pågangen, vil koronatelefonen i Oslo holde åpen også søndag mellom klokken 10 og 12.

Den nasjonale koronatelefonen ble åpnet lørdag ettermiddag som et resultat av pågangen i Oslo. Den er ellers ikke åpen i helgene, men lørdag var den åpen fra klokken 15 til 20.

(©NTB)

Flere nyheter: