reklame for smiaa
Menu
Helseetaten i Oslo kommune opplyser at koronatelefonen har opplevd en betydelig økning i pågangen den siste uken. Lørdag var pågangen så stor at mange ikke kom inn i ventekøen. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Stor pågang på koronatelefonen i Oslo – den nasjonale telefonen er åpen i helga

Koronatelefonen i Oslo opplever lørdag så stor pågang at den nasjonale koronatelefonen, som ellers ikke er åpen i helgene, blir åpnet lørdag og søndag.

Av NTB | 08.08.2020 17:48:23

Medisin og helse: Lørdag ettermiddag kom mange ikke gjennom og ble heller ikke satt inn i ventekøen. Isteden mottok de en tekstmelding med informasjon om å sjekke om de kan finne svar på kommunens nettsider.

– Det har vært en veldig stor pågang den siste uken – en betydelig økning fra tidligere, sier kommunikasjonssjef Christian Ekker Larsen i helseetaten i Oslo kommune til NTB.

– Vi arbeider med å bedre kapasiteten. Vi er også i ferd med å få på plass et registreringsskjema på nett, hvor de som skal teste seg, fyller ut et skjema. Deretter vil de bli kontaktet av kommunen om tid og sted, sier Larsen.

Den nasjonale koronatelefonen ble åpnet lørdag ettermiddag som et resultat av pågangen i Oslo. Den er ellers ikke åpen i helgene, men lørdag er den åpen fra klokken 15 til 20. Telefonnummeret dit er 815 55 015.

Telefonen vil også være åpen søndag fra klokken 10 til 16, forteller kommunikasjonsdirektør i Helsedirektoratet, Trine Melgård til NTB.

Helsedirektoratet oppfordrer folk om å så langt det lar seg gjøre benytte seg av helsenorge.no, opplyser direktoratet til NTB.

– Det er også viktig at folk ikke ringer 113. Folk har veldig mange ekstra spørsmål nå for tiden, spesielt knyttet til karantenespørsmål og testing, opplyser Helsedirektoratet pressevakt.

(©NTB)

Flere nyheter: