Menu
F.v. leder i Oslo legeforening Kristin Hovland, Bjørn Wølstad-Knudsen, leder i Fagforbundet Sykehus og Helse i Oslo, Jan Bøhler (Sp), ordfører i Oslo, Marianne Borgen, Carl I. Hagen og Åse Kleveland under Folkeaksjonen Redd Ullevål sykehus sin markering utenfor Stortinget over motstand mot Helse sør-øst sine fremtidsutsikter for Oslo universitetssykehus. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Stor markering for å redde Ullevål sykehus

Flere hundre sykehusdemonstranter deltok tirsdag i et fakkeltog for å redde Ullevål sykehus i Oslo. De sa et klart nei til statlig regulering i sykehussaken.

Av NTB | 08.02.2022 19:50:36

Krig og konflikter: – For et par uker siden kom den overraskende beskjeden fra regjeringen, ved helseminister Ingrid Kjerkol (Ap), at hun åpner for å overkjøre Oslo bystyre, og dermed Oslos innbyggere i spørsmålet om nedleggelse av Ullevål sykehus.

– Det gjør meg både opprørt, fortvilet og sint, sa Oslo-ordfører Marianne Borgen (SV), i sin appell foran Stortinget tirsdag.

Foran henne lyste hundrevis av fakler, holdt av Oslo-borgere ønsker at Ullevål sykehus skal utvikles og at det ikke skal bygges et «monstersykehus» på Gaustad og Aker.

I regjeringsplattformen ble det klart at Ullevål sykehus skal legges ned som planlagt og isteden skal man bygge opp andre sykehus i hovedstadsregionen.

Borgen sier det er et overveldende flertall i Oslo bystyre om at statlig regulering ikke er akseptabelt. Både ordføreren og fakkeltoget ga tydelig beskjed til regjeringen at en slik overkjøring av lokalt selvstyre ikke er akseptabelt, skriver Vårt Oslo.

– Vårt hovedbudskap dreier seg om gode sykehus og helsetjenester til Oslos innbyggere, sier Lene Haug, leder av Redd Ullevål sykehus.

Også tidligere kulturminister Åse Kleveland, stuntpoet Torgeir Rebolledo Pedersen og flere tillitsvalgte i fagbevegelsen holdt appeller i demonstrasjonen.

(©NTB)

Flere nyheter: