Menu
I fjor deltok rundt 2,3 millioner deltakere på norske gudstjenester. Det er en nedgang på 2,9 millioner, sammenlignet med året før. Bildet er fra Asker kirke. Foto: Ørn E. Borgen / NTB

Stor koronanedgang i gudstjenestedeltakelser

Koronapandemien har ført til en kraftig nedgang i antall gudstjenestedeltakere. I fjor var tallet rundt 2,3 millioner, ned fra 5,2 millioner i 2019.

Av NTB | 15.03.2021 12:24:30

Religion og livssyn: På en gjennomsnittlig gudstjeneste i 2019 var det 89 deltakere, mens det tilsvarende tallet for 2020 var 49, viser de foreløpige Kostra-tallene som SSB publiserte mandag.

– Tallene for 2020 er ekstraordinære fordi 2020 var et ekstraordinært år, sier kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum.

Hun viser til at kirken kun opererte som normalt i ti uker i fjor.

Kirkene var underlagt antallsbegrensninger på mellom 50 og 200 personer over halve året, og helt stengt i to måneder. I tillegg har avstandskravene gjort at mange kirker ikke hatt plass til 200 personer i de periodene det har vært tillatt.

Selv om det fysiske oppmøtet i kirkene har gått ned, har antallet som har deltatt på digitale gudstjenester skutt i været. Nesten halvannen million deltok på digitale gudstjenester i fjor.

Tallet omfatter ikke seertall på strømming av gudstjenester der det samtidig har vært menighet til stede i kirkerommet.

(©NTB)

Flere nyheter: