Menu
Boreplattformen har vært godt synlig i bybildet over ti måneder. Arkivbilde: Radio Haugaland

Stor gratiskonsert i Haugesund

Madcon, Adelén, Seeb, Bjørn Berge og Henny Liadal står på plakaten når Aibel og Statoil invitere hele byen på markering av avskjeden med Johan Sverdrup. Dette skjer lørdag 26. mai.

Av Egil M Solberg | 10.05.2018 00:05:19

Kultur og næringsliv: Sammen med Statoil markerer Aibel at Johan Sverdrup-epoken er over. Da blir det åpen dag på Aibel på formiddagen og seks gratiskonserter i Torgbakken i sentrum fra klokken 18, skriver Haugesunds avis.

– Det blir åpen dag på verkstedet, med Forskerfabrikken, First Lego League, kraner, lifter og tjo og hei. Det forteller Trond Skree til avisa, som er prosjektleder for den åpne dagen.

Familiedagen inne på verftet vil foregå mellom klokken 12 og 16.

I Torgbakken blir det gratiskonsert fra klokken 18 og utover kvelden. Det er ventet mye folk når alle de kjente artistene skal underholde.

Statoil takker byen

– Vi i Statoil har også satt veldig pris på gjestfriheten som Haugesund by har vist oss de siste årene, mens Johan Sverdrup boreplattformen har blitt bygget her hos Aibel, sier Statoils prosjektansvarlig for Johan Sverdrup boreplattformen, Lars Håvardsholm ifølge avisa.

I slutten av måneden forsvinner boreplattformen fra byen.

Aibel vant imidlertid nylig også kontrakten om å bygge den neste store Johan Sverdrup plattformen. Dermed er det ikke mange år før en ny gigant vil prege bybildet.