reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Et stort område ble sperret av ved Sävenäs i Göteborg etter togulykken tirsdag. Foto: Adam Ihse / TT / NTB scanpix

Stor eksplosjonsfare etter togkollisjon i Göteborg

To godstog med farlig last har kollidert øst i Göteborg. Brannvesenet advarer om stor eksplosjonsfare.

Av NTB | 01.09.2020 09:22:59

Ulykker og naturkatastrofer: De to vognene kolliderte og sporet av ved 4.30-tiden natt til tirsdag ved godsterminalen i Sävenäs i Göteborg. En av vognene er lastet med etylenoksid, en giftig og brannfarlig gass. Den andre er lastet med hydrogenperoksid, som er et etsende stoff, opplyser redningstjenesten.

– Det er svært høy eksplosjonsfare. Situasjonen er meget alvorlig, og det er veldig kritisk, sier branninspektør Martin Berndtsson i redningstjenesten i Storgöteborg.

I nærheten av godsterminalen ligger boliger, industribygninger og et sykehus, ifølge Aftonbladet. Flere bygninger er evakuert, blant annet en skole og en barnehage.

De første meldingene fra ulykken tydet på at en av vognene hadde veltet, men det stemmer trolig ikke.

– Vognene står oppreist. Men begge har sporet av, ifølge de opplysningene som jeg har, sier Berndtsson til nyhetsbyrået TT.

All togtrafikk forbi ulykkesstedet er stanset. Det påvirker alle tog fra Göteborg mot Alingsås, Skövde og Stockholm, samt trafikken i motsatt retning på disse strekningene.

Ingen personer ble skadd i kollisjonen, som skjedde da vognene ble omkoblet på godsterminalen. Redningstjenesten bruker droner for å få oversikt over situasjonen og finne ut om de farlige stoffene har lekket ut av vognene.

Et område med en radius på 600 meter fra ulykkesstedet er sperret av, og en stor redningsinnsats er satt i gang.

Det er uklart om det lekker fra vognene med den farlige lasten, men ingenting tyder på det, opplyser redningstjenesten.

(©NTB)

Flere nyheter: