Menu
Jens Stoltenberg vil ikke snakke om handlingsregelen før han tiltrer jobben som sentralbanksjef. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Stoltenberg vil ikke snakke om handlingsregelen før han blir sentralbanksjef

Påtroppende sentralbanksjef Jens Stoltenberg ønsker ikke snakke om handlingsregelen før han selv tiltrer stillingen.

Av NTB | 04.02.2022 13:05:50

politikk: – Hvis jeg nå begynner å kommentere på handlingsregelen og eventuelle justeringer, vil jeg begynne å mene noe om jobben som Norges Bank i dag skal gjøre, før jeg overtar som sentralbanksjef. Og det kan bare skape misforståelser og uklarhet om ansvarsforhold, sa Stoltenberg da han fredag ble presentert som kommende sentralbanksjef.

– Jeg vil gjerne diskutere, svare, drøfte og snakke om den type problemstillinger, men det må være etter at jeg har tiltrådt som sentralbanksjef.

– Det er én sentralbanksjef i Norge om gangen, og det er ikke meg de nærmeste månedene, sa Stoltenberg.

Stoltenberg tiltrer stillingen senest 1. desember.

– Jeg er glad for at jeg var med på å utforme handlingsregelen i 2001. Jeg mente det var riktig å justere den opp gjennom årene, men utover det kommer jeg ikke gå inn på noen konkrete diskusjoner om forvaltningen av handlingsregelen.

(©NTB)

Flere nyheter: