Menu
FHI-direktør Camilla Stoltenberg sier at jo lenger vi har koronatiltak, jo lenger vil epidemien vare. Noen tiltak må likevel beholdes, sier hun. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Stoltenberg: – Jo lenger tiltakene beholdes, jo lenger varer epidemien

Å fortsette med koronatiltakene vil bare bidra til å forlenge epidemien, ifølge FHI, som mener de kan trappes ned gradvis. Noen av tiltakene bør likevel bestå.

Av NTB | 26.01.2022 16:52:35

politikk: – Jo lenger tiltak beholdes, jo lenger varer epidemien, sier FHI-direktør Camilla Stoltenberg i en pressemelding.

Spredningsevnen til omikronvarianten er såpass stor at en betydelig bremsing av epidemien vil kreve svært sterke tiltak over tid. FHI mener at de fleste koronatiltakene nå kan trappes ned uten at det gir betydelig økt sykdomsbyrde.

– Vi sier dette nå selv om vi står foran en betydelig bølge, fordi vi må erkjenne at det neppe er noen vei utenom. Vi kan ikke bare skyve epidemien foran oss, for tiltakene har også store ulemper, sier hun.

FHI er nå tydelige på at tiltaksbyrden er betydelig, at tiltakene har en høy pris og at byrden av tiltakene for mange er verre enn det sykdommen ville vært.

Stoltenberg understreker imidlertid overfor NTB at noen tiltak bør beholdes for å bremse litt på epidemien i de kommende ukene.

– Det vil jeg ikke gå inn på helt presist, men det er jo tiltak som vi kjenner godt. Og vi ser at de bruker dem i andre land, sier Stoltenberg, som trekker fram store arrangementer og munnbind som eksempler.

(©NTB)

Flere nyheter: