reklame for Sheiken Bowling
Menu
Natos generalsekretær Jens Stoltenberg holdt torsdag denne uken et foredrag om Russland, Ukraina og Natos sikkerhetspolitiske utfordringer under Civitas frokostmøte i Universitetets i Oslos aula. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Stoltenberg: Frykter at Ukraina-krigen skal spre seg til en storkrig mellom Nato og Russland

Nato-sjef Jens Stoltenberg sier til NRK at han frykter en storkrig mellom Nato og Russland.

Av NTB | 09.12.2022 09:27:21

Krig og konflikter: – Jeg frykter at krigen i Ukraina skal komme ut av kontroll, og spre seg til en storkrig mellom Nato og Russland, sier Stoltenberg til programleder Anne Lindmo i fredagens Lindmo-sending på NRK.

Han legger til at han er trygg på at dette skal unngås fordi Nato har økt sitt nærvær øst i alliansen, og at Russlands president Vladimir Putin ikke skal tvile på Natos evne til å forsvare Nato-land.

– Han vet at det er én for alle og alle for én. Natos viktigste oppgave er å hindre full krig i Europa, og det er noe vi jobber med hver eneste dag, sier Nato-sjefen.

På julaften er den nøyaktig ti måneder siden Russland invaderte Ukraina. Nato-sjefen understreker hvor viktig det er at Putin ikke vinner krigen.

– Vi står overfor en test på om frihet kan stå imot autoritære regimer. Jeg forstår folk som synes matprisene og strømregningene er for høye. Men det blir en mye høyere pris å betale om vår frihet blir truet av at Putin vinner fram i Ukraina, sier Stoltenberg.

Flere nyheter: