Menu
Alexander Støckl fortsetter som norsk landslagstrener fram til 2026. Foto: Lise Åserud / NTB

Stöckl signerte for fire nye år: – En lettelse å få på plass

Alexander Stöckl har forlenget sin avtale som sjef for de norske skihopperne til etter OL i Milano og Cortina d'Ampezzo i 2026.

Av NTB | 23.05.2022 18:46:24

Sport: Kontrakten ble undertegnet mandag. Dagbladet omtalte forlengelsen først.

– Det føles bra å ha signert. Det er en lettelse at vi har det på plass, og at vi kan fokusere på det som er viktig, nemlig det sportslige, sier Stöckl til NTB.

48-åringen ble ansatt som norsk landslagstrener i 2011. Han erstattet da finske Mika Kojonkoski. Siden har han hatt stor suksess i jobben.

Stöckl vil da ha vært landslagstrener i 15 år.

48-åringen avviser at det har ligget konfliktmateriale i at det har drøyd med å få de siste detaljene på plass. En muntlig enighet mellom han selv og landslagssjef Clas Brede Bråthen skal ha vært på plass i flere måneder.

– Det var bare småting som måtte avklares juridisk. Det er sånn det er med sånne kontrakter. Det er greit at man får gjort det ordentlig før man signerer, så blir det ikke noen problemer i etterkant, sier Stöckl.

– Nei, det gjorde det ikke, med tanke på det samarbeidet som har vært. Vi har fortsatt mye på planen, sier østerrikeren, som samtidig vedgår at støyen har vært forstyrrende.

– Absolutt. Men nå er fokuset på det sportslige. På utøverne, fastslår han.

Stöck har bakgrunn som assistenttrener på det østerrikske landslaget, og han har også vært trener for juniorlandslaget i hjemlandet. Også i de rollene leverte han sterke resultater.

Forhandlingene om en ny avtale for østerrikeren har pågått en stund. Det har lenge vært snakk om at partene har vært enige, men bekreftelsen har latt vente på seg. Nå er kontakten som strekker seg til sommeren 2026 altså signert.

Det blåste periodevis svært tøft i hoppleiren forrige sesong. Konflikten mellom Clas Brede Bråthen og ledelsen i Norges Skiforbund bidro til det. Stöckl avviser imidlertid at støyen skapte tvil i ham rundt å fortsette som hoppernes sportslige ansvarlige.

(©NTB)