fbpx
Menu
Daniel Andre Tande (høyre) og Alexander Stöckl under helgens verdenscuprenn i Finland. Sistnevnte tar med seg samme tropp til verdenscuprennet i Russland. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Stöckl med uforandret lag i Russland

Norge stiller med uforandret lag når hopperne tar turen til helgens verdenscuprenn i Russland.

Av NTB | 03.12.2019 11:00:18

Sport: De norske hopperne har overbevist i sesonginnledningen, og spesielt Daniel-André Tande har fått en knallstart på sesongen. 25-åringen tok sin annen strake verdenscupseier da han vant i finske Ruka lørdag. Det gleder landslagstrener Alexander Stöckl.

Stöckl er derimot ikke fornøyd med at laget hans igjen har havnet i utstyrstrøbbel. I Finland ble Johann André Forfang, Robert Johansson og Marius Lindvik i tur og orden disket for utilstrekkelig gjennomstrømning i hoppdressen etter meget gode hopp.

– Det er en dårlig situasjon å havne i, men det er selvforskyldt. Vi har ikke vært nøye nok i forberedelsene og har ikke sjekket utstyret så grundig som vi burde. Det var steder på hoppdressene hvor vi ikke var innenfor regelverket når det gjelder luftgjennomstrømning. Etter en god dialog med kontrollørene, så har vi jobbet hardt for å unngå at vi havner i lignende situasjoner, sier landslagstreneren i en pressemelding.

Nå sier han at de reiser til Russland med bedre rutiner.

– Jeg gleder meg veldig til kommende helg i Nizjnij Tagil, hvor vi skal prøve å gjenta de sportslige prestasjonene og komme oss gjennom dresskontrollen uten komplikasjoner, sier Stöckl.

Disse hopperne skal representere Norge i helgens renn i Nizjnij Tagil:

Johann Forfang (Tromsø SK), Robert Johansson (Søre Ål), Marius Lindvik (Rælingen), Thomas Aasen Markeng (Lensbygda), Robin Pedersen (Stålkameratene) og verdenscupleder Daniel-André Tande (Kongsberg).

(©NTB)

Flere nyheter: