Menu
Andreas Buskum under hopplandslagenes medietreff i Folkets Hus i Oslo onsdag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Stöckl gir umerittert hopper sjansen

Andreas Granerud Buskum fra Lensbygda får sjansen under verdenscuprennene i hopp i Val di Fiemme kommende helg. Robin Pedersen blir hjemme.

Av NTB | 08.01.2020 11:54:46

Sport: Fem av de sju norske hopperne som avsluttet den tysk-østerrikske hoppuka mandag får fornyet tillit til rennene i Italia. Det er Marius Lindvik, Daniel-André Tande, Johann André Forfang, Robert Johansson og Anders Håre.

De får selskap av Buskum i hoppanlegget i Predazzo.

– Det blir veldig spennende å få inn Buskum. Hjemmetrenerne har vært veldig fornøyd med utviklingen han, sier landslagssjef Stöckl.

Buskum har hoppet kontinentalcup denne sesongen. Der ble det fire strake topp ti-plasseringer i Vikersund og Ruka før jul. To ganger var Lensbygda-hopperen nummer fire.

23-åringen har kun én gang tidligere hoppet verdenscup. Han fikk sin debut i Raw Air-rennet på Lillehammer sist sesong. Der ble han nummer 41.

Sondre Ringen deltok i hoppuka som følge av at han hadde skaffet seg kvoteplass gjennom sterk innsats i nettopp kontinentalcupen. Nå er perioden med friplass over, og Bækkelaget-hopperen får ikke fortsette i verdenscupen i denne omgang.

Det gjør heller ikke Robin Pedersen. Ranværingen lyktes ikke i den tysk-østerrikske hoppuka og ble til slutt nummer 43 sammenlagt. Han prioriterer nå trening på hjemmebane i tiden som kommer.

– Dette var tynt. Jeg hadde sett for meg at det skulle være mulig å prestere litt bedre. Når det ble som det ble fra start, endte det å bli en streve-periode, sa han til NTB etter avslutningen i Bischofshofen mandag.

Anders Håre får derimot en ny sjanse i verdenscupen.

– Håre har vist potensialet sitt i flere hopp under hoppuka og fortsetter på laget i Val di Fiemme, sier landslagssjef Stöckl.

Det er kvalifisering i Predazzo fredag og individuelle renn lørdag og søndag.

(©NTB)

Flere nyheter: