Menu
Hopptrener Alexander Stöckl under pressetreffet med hopp gutta under vinter-OL i Beijing 2022. Foto: Torstein Bøe / NTB

Stöckl frykter ikke nytt diskekaos i storbakken

Landslagssjef Alexander Stöckl er ikke redd for at storbakkerennet i OL blir en gjentakelse av diskvalifikasjonssirkuset som ødela tirsdagens lagkonkurranse.

Av NTB | 10.02.2022 09:52:35

Sport: Tirsdagens renn i normalbakken endte i en parodi da profilerte hoppere fra fire nasjoner ble disket i utstyrskontrollen. Anne Odine Strøm og Silje Opseth var blant dem som fikk dressen underkjent.

Torsdag møtte de norske herrehopperne pressen foran de kommende konkurransene i storbakken i Zhangjiakou. Landslagssjef Alexander Stöckl gjentok på pressemøtet at blandet lagkonkurranse endte trist for hoppsporten, men frykter ikke mer trøbbel i dagene om kommer.

– Vår opplevelse så langt er at dette er noe som skjedde på kvinnesiden. Vi har ikke opplevd noen endrede prosedyrer på herresiden, heller ikke i konkurransen tirsdag, sa østerrikeren.

– Dette er noe våre personer som sitter i posisjoner i FIS tar seg av. Vi fokuserer ikke på dette. Jeg opplever at vi på herresiden har en veldig, veldig god dialog med kontrollørene. Det har ikke skjedd noen endringer. Vi komme til å fortsette på samme måte med håp om at ting blir som de har vært. Det er jeg sikker på at de blir, sa Stöckl.

Han føler samtidig med kvinnehopperne som opplevde et lite mareritt i sin andre OL-konkurranse i Kina.

– Jeg kan bare snakke ut fra det jeg har hørt fra trenerne. Det er ganske klare prosedyrer, noe man prøver å innrette seg etter. Man har et visst forhold til kontrolløren, og har en følelse for hva som er godkjent og ikke. Så kommer man plutselig til det store mesterskapet og opplever en helt annen situasjon når man går inn i kontrollen. Kontrolløren reagerer på en helt annen måte og er mer offensiv, sa den norske landslagssjefen – og la til:

– For jentene som var der inne, var det en helt ny opplevelse. Det er selvfølgelig krise når man føler man har ødelagt lagkonkurransen for de andre.

– For meg er det litt uforståelig at dette skjer i OL. Jeg mener man kunne unngått det ved å være mer restriktive i forkant av OL. Da hadde man unngått å havne i denne situasjonen, sa Stöckl.

I normalbakkerennet i Kina ble Halvor Egner Granerud disket etter å ikke ha kommet gjennom dresskontrollen. Torsdag fikk medaljehåpet spørsmål om han mener kontrollen håndheves for strengt.

– Nei. jeg synes den er på et bra nivå. I det minste for oss, sa Granerud avvæpnende.

Kvalifiseringen til OL-rennet i storbakken i Zhangjiakou går av stabelen fredag. Dagen etter er det individuell konkurranse, før hopperne avslutter sitt OL med lagkonkurranse 14. februar.

Han opplyste videre at tirsdagens hendelser har vært et tema på ledernivå i Det internasjonale skiforbundet (FIS).

Landslagssjefen mer enn antydet at tirsdagens drama kunne og burde vært unngått.

(©NTB)

Flere nyheter: