reklame for Utvik Autoservice
Menu
Daniel-André Tande er regjerende verdensmester i skiflyging. Foto: Vesa Moilanen/Lehtikuva via AP / NTB

Stöckl drøyer med VM-uttaket

Hopptrener Alexander Stöckl venter med å ta den endelige beslutningen rundt hvem som skal representere Norge i skiflygings-VM i Planica kommende helg.

Av NTB | 08.12.2020 10:23:15

Sport: Tirsdag opplyser Norges Skiforbund at Stöckl har tatt med sju hoppere til Slovenia. Norge kan stille med seks hoppere i treningsomgangene, mens kun fem av dem kan delta i det individuelle VM-rennet.

Daniel-André Tande er regjerende mester.

Kongsberg-gutten har selskap av Sander Vossan Eriksen, Johann Forfang, Halvor Egner Granerud, Anders Håre, Robert Johansson, Marius Lindvik og Daniel Tande i mammutbakken. To av de sistnevnte får altså ikke hoppe det individuelle rennet.

VM-troppen er den samme som har representert Norge i verdenscupen den siste tiden.

Nå jobbes det med å få til trening i monsterbakken i Planica så raskt som mulig.

– Vi får kanskje muligheten til å hoppe i storbakken før torsdag, slik at vi kan bestemme oss for de seks som skal starte i den første offisielle treningen, sier Stöckl.

Han er spent på hvem av elevene som løser oppgavene i skiflyging allerede i desember.

– Det blir spennende å se hvem som takler det best. Heldigvis har vi nå noen hopp i store bakker som Kuusamo og Nizjnij Tagil med ordentlig oppdrift. Derfor tenker jeg at de fleste nok er ganske klare til å starte på torsdag her i Planica, sier Stöckl.

De norske hopperne har innledet sesongen forrykende. Halvor Egner Granerud har vunnet tre strake verdenscuprenn. Sist helg ble det to seirer i russiske Nizjnij Tagil.

Søndag fikk han med Robert Johansson og Marius Lindvik på seierspallen.

Det er kvalifisering torsdag i Planica torsdag. Fredag og søndag er det individuell konkurranse (fire hopp), mens det er lagkonkurranse søndag.

– Alle har tatt poeng i World Cup. Derfor mener jeg det er riktig å fortsette med samme tropp, sier Stöckl.

Planica skulle egentlig arrangert skiflygings-VM i mars, men mesterskapet ble utsatt som følge av koronasituasjonen.

(©NTB)

Flere nyheter: