Menu
Nicolò Barella fikk stjernetreff og sendte Italia i ledelsen. Foto: Massimo Rana / Pool Photo via AP / NTB

Stjernetreff løftet Italia til 3.-plass i nasjonsligaen

Nicolò Barellas kanonscoring startet det som skulle bli en superomgang for Italia. De sikret seg 3.-plassen i Uefas nasjonsliga med 2-1-seier over Belgia.

Av NTB | 10.10.2021 17:07:47

Sport: En relativt jevn 1. omgang ble avsluttet med en gigantsjanse til Italia og Federico Chiesa, men Thibaut Courtois reddet mesterlig med foten. Men bare sekunder etter at 2. omgang var blåst i gang, lå ballen i mål for italienerne hjemme i Torino.

Ballen dalte ned til Barella, som hamret en volley ned i hjørnet, helt utakbar for Courtois. Et hjørnespark ble klarert ut av feltet, men der ventet Barella og sendte Italia i en fortjent ledelse. Både Domenico Berardi og Giacomo Raspadori hadde i tillegg til Chiesa vært svært nær scoring i 1. omgang.

Alexis Saelemaekers traff tverrliggeren for Belgia, som hadde det spillemessige overtaket i 1. omgang uten at de klarte å produsere de store farlighetene.

Timothy Castagne la Chiesa i bakken i feltet, noe som resulterte i straffespark. Courtois gikk riktig vei og var på forsøket fra Berardi, men ballen gikk via armen og i mål til 2-0 til de blå.

Dermed så veien tilbake lang ut for Belgia, som lenge så ut til å gå til finalen tidligere i uken. De kollapset imidlertid og misset den plassen til Frankrike etter en overtidsscoring (2-3-tap).

Kevin De Bruyne spilte fri Charles De Ketelaere, som sendte ballen i mål mellom beina på Gianluigi Donnarumma. Det var 20-åringens første scoring i sin andre kamp for det belgiske landslaget.

Før det hadde både Michy Batshuayi og Yannick Carrasco truffet treverket uten at ballen fant nettmaskene.

Men Belgia kom aldri nærmere, og dermed sikret Italia 3.-plassen i nasjonsligaen etter tapet mot Spania i semifinalen.

I kjølvannet av Barellas scoring tok Italia virkelig tak i kampen og styrte oppgjøret. De kom til flere farligheter før de igjen skulle få scoring.

Til forskjell fra semifinalen var det søndag et Belgia uten det aller farligste offensive apparatet. De manglet både Romelu Lukaku og Eden Hazard mot Italia. Men med fem minutter igjen skulle Belgia få sin redusering.

(©NTB)