Menu
Thea Louise Stjernesund jubler etter storslalåm for kvinner under NM i alpint. Foto: Oppdal Alpin/Norges Skiforbund / NTB

Stjernesund dobbelt NM-vinner i alpint

Thea Louise Stjernesund tok NM-gullet i slalåm på Oppdal søndag. Hun ledet etter førsteomgangen og var overlegen.

Av NTB | 18.04.2021 09:19:16

Sport: Det endte med en margin på 1,4 sekunder ned til toeren Mariel Kufaas. Bronsen gikk til Carmen Sofie Nielsen.

For noen dager siden vant Stjernesund også storslalåm. Hun har hatt en fin avslutning på sesongen. Sist vinter var hun med på å vinne VM-gull i lagkonkurranse parallellslalåm.

– Jeg føler det har vært en sesong de høyeste topper og dypeste daler. Det har vært superherlige øyeblikk og masse godt å se tilbake på, men samtidig har det vært seigt med mange nestenrenn med utkjøringer og tryning. Jeg håper på litt mer stabilitet og kontinuitet neste år, sa Stjernesund til NRK.

– Sølv er helt nydelig, min første NM-medalje i karrieren. Det var utrolig deilig å komme i mål og se grønne tall. Det var en utfordrende løype, men følte jeg fikk god flyt i løpet. Jeg er bare så fornøyd, sa Kufaas.

– Dette var utrolig gøy, så moro å kjøre mot landslagsløperne. Mitt første NM og min første NM-medalje. Det var overraskende, men det har gått ganske bra i slalåm i år. Jeg håpet å gjøre det bra, og det klarte jeg. Dette gir meg så mye motivasjon og inspirasjon til videre satsing, sa Nielssen.

(©NTB)