Menu
Stjernen ble serietoer i norsk ishockey. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Stjernen rappet seriesølvet fra Sparta

Sparta tapte 0-3 hjemme for Storhamar, mens Stjernen banket Frisk 6-1 borte. Det avgjorde fordelingen av sølv- og bronsemedaljene i eliteserien i ishockey.

Av NTB | 10.03.2022 21:40:09

Sport: Før siste serierunde lå Sparta an til å ta andreplassen, men med torsdagens resultater glapp den til lokalrivalen fra Fredrikstad.

Storhamar tok ledelsen ved Martin Rønnild midtveis i annen periode. Samme mann, som kommer fra Fredrikstad og er oppfostret i Stjernen, satte 2-0 på et flott håndleddsskudd. Eskild Bakke Olsen økte til 3-0 i et overtallsspill i avslutningsperioden.

Nybakt seriemester Stavanger Oilers fikk en flott start i bortekampen mot Lillehammer. Andreas Klavestad sendte gjestene foran, mens Thoms Berg-Paulsen økte til 2-0. Teemu Vuorisalo reduserte før Stian Nystuen gjorde 2-2. Christian Fosse la på 3-2 i hjemmelagets snuoperasjon. Backen Fosse var også frampå tidlig i tredje periode og styrte inn 4-2.

Vålerenga gjorde kort prosess mot nabo Grüner og ga seg ikke før det sto 12-0. Med seieren sikret Oslo-laget seg fjerdeplassen og hjemmebanefordel i NM-kvartfinalen.

Stjernen måtte vinne borte mot Frisk Asker, men mot spillets gang ga Mikael Dokken vertene 1-0 i første periode. Kevin Davies utlignet til 1-1 i midtperioden, og gjestene fikk endelig uttelling for sitt spillemessige overtak. De hadde et voldsomt trykk og vant skuddstatistikken 21-10 og 18-10 i de første to periodene. Det endte til slutt med en sterk 6-1-seier.

Ringerike slo Manglerud Star 3-2 etter forlengning.

Mens de åtte beste lagene skal ut i kvartfinaler, må Grüner og Manglerud Star ut i kvalifisering til eliteserien. Der deltar også Comet og Narvik i en serie som spilles over tre hjemme- og tre bortekamper.

(©NTB)