Menu
Mikaela Shiffrin mistet faren Jeff. Foto: Giovanni Auletta / AP / NTB scanpix

Stjernealpinist i sorg etter farens bortgang

Den amerikanske alpinstjernen Mikaela Shiffrin har mistet en av sine aller viktigste støttespillere. Mandag meddelte hun at faren Jeff brått har gått bort.

Av NTB | 03.02.2020 17:46:43

Sport: Det var i en oppdatering på Instagram at Shiffrin, som er en av alpinsirkusets aller største profiler, delte den følelsesladde nyheten med sine følgere.

– Familien min føler på en hjertesorg uten sidestykke etter den uventede bortgangen til min godhjertede, kjærlige, omsorgsfulle, tålmodige og fantastiske far, skriver hun.

– Vårt fjell, vårt hav, vår soloppgang, vårt hjerte, vår sjel, vår alt. Han lærte oss så mye verdifullt, fortsetter 24-åringen i oppdateringen.

I mandagens meddelelse fremhever Shiffrin farens mantra om å «være snill, tenke først» som noe hun vil ta med seg videre i livet og aldri glemme.

– Han var grunnfjellet i vår familie, og vi savner han fryktelig, skriver 24-åringen og takker deretter omgivelsene for at familiens privatliv blir respektert i sorgen.

Mikaela Shiffrin leder verdenscupen i alpint sammenlagt og styrer mot en ny strålende sesong. Hun har så langt 270 poengs forsprang på italienske Federica Brignone.

24-åringen hadde i mange år moren Eileen som trener. Faren Jeff spilte samtidig også en betydelig rolle i teamet rundt henne.

Shiffrin sto over sist helgs verdenscuprenn i Sotsji for å legge inn en treningsperiode. Kommende helg skal det kjøres nye fartsrenn i Garmisch-Partenkirchen.

Det er usikkert om Shiffrin kommer til start der.

Faren har vært en av Shiffrins aller viktigste støttespillere gjennom karrieren. Han etterlater seg også kona Eileen og sønnen Taylor.

Totalt står hun med 66 verdenscupseirer i karrieren. Merittlisten inneholder også to OL-gull.

(©NTB)

Flere nyheter: