reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Ada Sofie Austegard som leder Stine Sofies Stiftelse. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Stine Sofies Stiftelse får Jenteprisen

Stine Sofies Stiftelse som jobber for barn og unge utsatt for vold og overgrep, får Jenteprisen 2020.

Av NTB | 09.10.2020 13:08:04

Sosiale forhold: Stiftelsen ble etablert i år 2000 av Ada Sofie Austegard etter at datteren hennes Stine Sofie (8) og hennes venninne Lena (10) ble brutalt voldtatt og drept i Baneheia i Kristiansand.

Stiftelsen er et tilbud til barn som har opplevd vold eller overgrep, eller som er vitner til vold og utsatt for omsorgssvikt.

Videre tilbyr stiftelsen blant annet økt støtte til foreldre og webinarer til fastleger, helsepersonell og foreldre. De har under koronakrisen oppretthold daglig drift av senteret for barn og unge, men ønsker å utvide tilbudet og gjøre mer.

– Jenter er de som oftest blir utsatt for seksuelle overgrep. Vi har ikke råd til å miste noen, og vi har heller ikke råd til å ødelegge noen. Vold og overgrep er det største folkehelseproblemet som finnes i Norge. Vi kan gjøre så mye mer som samfunn, tenker jeg, hvis vi bare vil, sier Austegård, som er generalsekretær i stiftelsen i en pressemelding.

Det er Plan International og Costume som står bak Jenteprisen. Prisen deles ut hvert år i forbindelse med FNs internasjonale jentedag 11. oktober.

Juryen peker på at Stine Sofies Stiftelses arbeid er spesielt viktig i en tid der barn over hele verden må holde seg mer hjemme.

(©NTB)

Flere nyheter: