Menu
Stine Skogrand er tilbake i mesterskap for Norge. Foto: Bo Amstrup / NTB

Stine Skogrand klar for EM i håndball – «skadd» Nora Mørk også med

Norge har med flere mesterskapsdebutanter til håndball-EM for kvinner. Stine Skogrand er tilbake i troppen etter å ha stått over VM i fjor.

Av NTB | 11.10.2022 12:00:56

Sport: Landslagssjef Thorir Hergeirsson la fram et uttak på 19 spillere i Oslo tirsdag. De får tre testkamper (mot Brasil, Danmark og Nederland) i slutten av oktober før avreise til EM.

Skogrand ble mamma for andre gang i sommer, og graviditeten gjorde at hun ikke var med da Norge sikret VM-gull i Spania for ti måneder siden.

Nora Mørk sliter med en muskelskade i låret og har snart gått to uker uten spill for verken klubb eller landslag. Hun er tross det inne i troppen.

Camilla Herrem, Sanna Solberg-Isaksen og Kari Brattset Dale (alle gravide) er uaktuelle for EM. Veronica Kristiansen kan komme i spill utover i mesterskapet, men det er langt fra sikkert. Disse fire spillerne har til sammen 744 landskamper.

Norge starter EM som tittelforsvarer.

Triumfen i 1998 ga den første norske internasjonale tittelen i kvinnehåndball.

I år skal Norge opp mot Ungarn, Kroatia og Sveits i gruppespillet. De tre beste går videre til hovedrunden der tre motstandere blant Danmark, Sverige, Slovenia og Serbia venter.

EM-spilles i perioden 4.-20. november. Alle Norges kamper er lagt til Slovenias hovedstad Ljubljana.

Håndball-EM for kvinner ble første gang spilt i 1994. Siden da har Norges kvinner vunnet åtte ganger (1998, 2004, 2006, 2008, 2010, 2014, 2016 og 2020).

(©NTB)

Flere nyheter: