Menu
Stine Bredal Oftedal er kåret til årets spiller for 2019 av IHF. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Stine Bredal Oftedal ble overrasket da hun ble årets kvinnelige håndballspiller

Det internasjonale håndballforbundet (IHF) har kåret Stine Bredal Oftedal til årets spiller for 2019. Györ-stjernen ble nærmest målløs.

Av NTB | 18.07.2020 15:02:49

Sport: – Jeg er veldig glad og overrasket, men jeg klarer ikke helt å sette ord på hva jeg tenker nå, sa Stine Bredal Oftedal til Aftenposten.

Hun fikk beskjed om at hun vant kåringen av lagvenninnen Amanda Kurtovic, som informerte henne om det på sms.

– Jeg ble svett og klam. Jeg måtte sjekke selv, og det stemte jo. Jeg vet som sagt ikke hvordan jeg skal reagere. Jeg er litt paff, men superglad, sier landslagskapteinen.

Oftedal spiller til daglig i ungarske Györ hvor hun forsvarte mesterligatittelen i mai 2019. I år ble mesterligaen avlyst på grunn av koronapandemien.

I desember ledet hun Norge under VM. Det endte med en sur fjerdeplass etter å ha tapt for Spania i semifinalen og Russland i bronsefinalen.

Blant mennene valgte IHF den danske landslagsmålvakten Niklas Landin til årets spiller. Han spiller til daglig i tyske Kiel.

Franske Emmanuel Mayonnade ble valgt som årets trener for sine meritter med franske Metz og det nederlandske landslaget for kvinner.

Den danske landslagssjefen Nikolaj Pedersen ledet danskene til VM-tittelen etter finaleseireren over Norge. Han ble kåret til årets mannlige trener.

Juryen har bestått av 18 personer – ni fra IHF og ni landslagstrenere. De har valgt ut fem nominerte i hver kategori som håndballinteresserte har kunne stemt over.

(©NTB)

Flere nyheter: