Menu
Neste sesong kan det bli skiskyting på Stina Nilsson. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.

Stina Nilsson bytter fra langrenn til skiskyting: – Det ser så “himla” kult ut

Stina Nilsson (26) bytter idrett fra langrenn til skiskyting.

Av NTB | 22.03.2020 18:01:42

Sport: Nilsson har vært observert på skiskytterstadion i Östersund de siste dagene. Der var hun også søndag.

– Jeg skal bare prøve litt, sa 26-åringen til den svenske statskanalen.

Ifølge kildene som SVT hadde tilgang var det planer med alvor i fra Nilssons side.

En drøy halvtime senere kom bekreftelsen i form av en pressemelding.

– Jeg har alltid visst at jeg kommer til å satse på skiskyting. Det ser så “himla” kult ut, heter det i pressemeldingen.

Stina Nilsson er en av Sveriges aller største langrennsstjerner og har blant annet vunnet OL-gull i sprint i Pyeongchang i 2018. I tillegg tok hun to VM-gull i Seefeld sist vinter, både i stafett og sprintstafett. Hun sto øverst på pallen i åtte verdenscuprenn og vant sprintcupen sammenlagt.

Nilsson avsluttet langrennssesongen i februar. Trolig hadde hun trent for hardt etter at hun hadde pådratt seg en skade i halebeinet sist sommer.

Hennes siste langrenn ble 1. etappe av Tour de Ski i romjula.

– Grunntanken var å kjøre langrenn fram til OL i Beijing i 2022, og så bytte etter det. På grunn av skaden har jeg fått mer tid til å tenke og prøveskyte, og jeg kjenner at jeg ikke vil vente lenger. Det er altfor morsomt til det.

– Jeg elsker at det handler om en idrett som gjør at du må ta kontroll over kroppen og sinnet på samme tid, sier Nilsson i pressemeldingen.

Nilsson følge i fotsporene til Magdalena Forsberg. Forsberg var på det svenske langrennslandslaget før hun skiftet til skiskyting og senere tok seks VM-gull i den idretten.

I alt står hun med sju medaljer i VM-sammenheng. Stina Nilsson ble hele Sveriges kjæledegge da hun tok sølv på sprinten bak Marit Bjørgen under ski-VM i Falun i 2015. Da fikk hun kallenavnet “Silver-Stina”. Hun kom inn i langrennslandslaget i 2013.

I de siste månedene har det handlet om rehabilitering etter skadene. I aller største hemmlighet har hun oppholdt seg på standplass på skiskytterstadion i Östersund, og nå har hun bestemt seg.

Nilsson sier at hun ikke bytter idrett bare fordi det er morsomt. Det handler også om at skiskyting lokker med en annen type utfordring enn langrenn.

(©NTB)

Flere nyheter: