reklame
Menu
Naboene er kritisk til brannberedskapen i Haugesund. FOTO: Privat / Tipser

Stiller spørsmål ved brannberedskap

Flere stiller nå spørsmål ved brannberedskapen i Haugesund etter at tre rekkehus natt til torsdag. Da tok det én time før forsterkninger dukket opp og i mellomtiden spredde ilden seg.

Av Egil M Solberg | 17.08.2020 06:05:25

Brannberedskap: Det er bare flaks at ikke flere hus gikk tapt, mener naboene. Dersom det hadde vært mer vind, kunne brannen på Bleikemyr spredt seg raskt til flere hus.

Det var to slanger som ble brukt til slukking på fremsiden av huset. I mellomtiden var det full fyr også på baksiden, uten at det foregikk noe slukking der.

Det tok en time før flere brannmannskaper dukket opp og bidro med slukkingen på den andre siden av huset. I mellomtiden hadde brannen spredt seg til nabohusene i rekken.

Andre naboer i området hadde funnet frem hageslangene og startet med å spyle ned husene seine, i frykt for at gnister fra flammehavet skulle antenne andre bygninger.

Vibeke Gerhard bor i et av naborekkehusene til rekkehuset som brant på Bleikemyr natt til torsdag.

– Jeg takker Gud for at det var vindstille. Ellers hadde brannen spredd seg på et blunk. Det er bare flaks at ikke flere rekker av hus gikk tapt, mener hun ifølge Haugesunds avis.

Flere oppdrag samtidig og krevende forhold

Det var seks mann på jobb i Haugesund brannvesen denne natten.

Mannskap fra Haugaland brann og redning IKS ble først dirigert til en båtbrann i Salhusvegen, og måtte dra dit før de kom opp til Bleikemyr.

I tillegg gikk en brannalarm i Kråkereiret som måtte sjekkes.

Ekstramannskaper måtte dermed kalles inn, noe som naturligvis tar litt mer tid.

Odd Bådsvik, Haugesund brannvesens innsatsleder denne natten, forteller til avisa at det trolig hadde brent lenge før brannen ble oppdaget. Noe som gjorde slokkingsarbeidet krevende.

Det viste seg også vanskelig å komme seg til på sørsiden av huset.

Ifølge Bådsvik var de innkalte styrkene i gang med å slokke på sørsiden da klokken var 01.15, skriver avisa.

Flere nyheter: