Menu
Langt færre folk i de typiske påskeområdene på fjellet har ført til langt færre redningsoppdrag for Norsk Folkehjelp. Nå skal de frivillige bistå på vaksinestasjonene utover våren. Illustrasjonsfoto: Vidar Ruud / NTB

Få redningsoppdrag denne påsken

Det ble en rolig påske for redningsmannskapene. Norsk Folkehjelp tilpasser beredskap etter behov, og utover våren skal de frivillige bistå på vaksinestasjonene.

Av NTB | 04.04.2021 14:58:29

Ulykker og naturkatastrofer: Norsk Folkehjelps frivillige har denne påsken rykket ut på 26 lete- og redningsaksjoner. Til sammenligning var tallet historisk lavt i påsken i fjor, med kun ni oppdrag.

Årets påske er likevel et godt stykke under rekorden i 2018, hvor tallet var 95.

Organisasjonen peker på at årets lave tall trolig skyldes at det har vært færre folk enn til vanlig på de populære påskestedene. Derfor har de denne påsken kunnet økt beredskapen i mer tettbygde strøk.

– Vi tilpasser beredskapen etter behovene lokalt. I år har en stor del av den lokale beredskapen derfor vært knyttet til støtte til test- og vaksinestasjoner, i tillegg til lokale turområder, sier leder Vegard Eidissen Lindbæk i Norsk Folkehjelp Sanitet.

– Det er mange frivillige som står klare til å bidra med massevaksineringen over påske og som ønsker å bidra til at dette skal skje så raskt og effektivt som mulig, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: