Menu
FHI-direktør Camilla Stoltenberg er bekymret over smittetrenden i Norge. Her sammen med overlege Are S. Berg i Folkehelseinstituttet (FHI) og direktør i legemiddelverket Audun Hågå da de orienterte om status for koronavaksine og vaksinasjon tirsdag morgen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Stigende smittetrend i Norge bekymrer FHI

Smittetrenden er igjen stigende her i landet, melder VG. Trenden er stigende i 38 kommuner, deriblant Trondheim, som satte døgnrekord tirsdag.

Av NTB | 22.12.2020 09:38:10

Medisin og helse: Siden 19. november har trenden vært synkende eller flat, før den nå altså stiger igjen, skriver avisa. Det siste døgnet er det registrert 431 koronasmittede, 100 flere enn samme dag i forrige uke.

Direktør Camilla Stoltenberg i Folkehelseinstituttet bekrefter overfor NTB at tallene bekymrer.

– Ja, det er noe av grunnen til at vi er så opptatt av å komme i gang med vaksineringen så fort som mulig. Vi ser at vi har en kurve som ligner på den mange land i Europa har hatt de siste ukene. Vi har hatt en økning, så en klar nedgang, og så en avflating i forrige uke og uken før, sier hun.

Frykten for mer smitte øker i forbindelse med julen, med mange som kommer hjem, også fra andre land. I tillegg kommer usikkerheten rundt nye mutasjoner.

Kommunene med flest smittetilfeller de siste 14 dagene er fortsatt hovedsakelig Oslo og kommuner i Viken, men også Trondheim, Skien, Lillehammer og Bergen peker seg ut. I Trondheim ble det mandag registrert rekordmange smittede med 44.

I Oslo ble det registrert 94 smittede siste døgn. Samme dag forrige uke ble det registrert 50 smittetilfeller, men smittetallet er stabilt i forhold til ukesnittet.

(©NTB)

Flere nyheter: