Menu
Stig Inge Bjørnebye er ansatt i AGF. Foto: Ned Alley / NTB

Stig Inge Bjørnebye ansatt som sportssjef i dansk klubb

Stig Inge Bjørnebye (51) er ansatt som sportssjef i den danske fotballklubben AGF.

Av NTB | 14.04.2021 12:04:52

Sport: Bjørnebye overtar jobben til Peter Christiansen, som nylig ble hentet til FC København. 51-åringen tiltrer jobben umiddelbart.

– Stig er en moden og erfaren fotballeder som har en stor internasjonal karriere bak seg som aktiv, sier administrerende direktør i AGF, Jacob Nielsen.

Han peker videre på at Bjørnebye har lang erfaring, også med skandinavisk fotball, gjennom en rekke jobber som leder i Norges Fotballforbund og på klubbnivå.

– Vi har vært gjennom en god prosess med mange samtaler med Stig, og vi har fått tydelig bekreftet at han er riktig match for oss, sier Nielsen.

– Klubben er i gang med en spennende utvikling, som skal fortsette de kommende årene, der vi skal skape en varig og sunn prestasjonskultur i hele organisasjonen med fokus på de verdiene som preger AGF, sier han.

Den tidligere norske landslagsprofilen hadde samme jobb i Rosenborg fra 2015 til 2019.

Bjørnebye har også en fortid som spiller i dansk fotball. Våren 2000 var han utlånt fra Liverpool til Brøndby. Da spilte han 13 kamper i superligaen for hovedstadsklubben.

Totalt står 51-åringen med 75 landskamper for Norge.

Bjørnebye er den andre norske sportssjefen som ansettes i dansk fotball. Inge André Olsen har samme jobb i Aalborg.

AGF har en god sesong i superligaen bak seg. Klubben ligger i øyeblikket på tredjeplass på tabellen. Opp til Midtjylland og Brøndby på plassene foran skiller det henholdsvis fem og sju poeng. Den tidligere eliteseriespilleren David Nielsen, er trener i AGF.

FC København ligger på plassen bak Bjørnebyes nye arbeidsgiver.

Bjørnebye selv gleder seg til utfordringen han har fått.

AGF hadde egentlig ansatt Hans Jørgen Haysen som sportssjef, men han tiltrådte aldri stillingen som følge av en personalsak i hans forrige klubb Sønderjyske.

(©NTB)

Flere nyheter: