Menu
Administrerende direktør Karl Johnny Hersvik i Aker BP kan konstatere en bedring av selskapets resultat i tredje kvartal i år. Arkivfoto: Ole Berg-Rusten / NTB

Sterkere resultat for Aker BP i tredje kvartal

Aker BP fikk et resultat etter skatt på 783 millioner dollar i tredje kvartal, opp fra 206 millioner dollar samme periode året før.

Av NTB | 26.10.2022 07:41:03

Økonomi og næringsliv: På forhånd var det ventet at selskapet skulle legge fram et resultat etter skatt på 813 millioner dollar, ifølge E24, som viser til Bloomberg.

Driftsresultatet endte på 3,95 milliarder dollar – opp fra 849 millioner dollar i samme periode i fjor – og omsetningen steg til 4,8 milliarder dollar fra 1,6 milliarder i tredje kvartal i 2021.

Resultatet før skatt endte på 3,8 milliarder dollar, opp fra 802 millioner dollar i samme periode i fjor.

– Tredje kvartal var det første kvartalet med resultater fra Aker BP etter fullføringen av oppkjøpet av Lundin, som ble en vellykket sammenslåing i sommer. Vi opprettholdt farten på driften og på prosjektene. Samtidig er vi i en situasjon med geopolitisk uro, høy inflasjon, stigende renter og høy volatilitet i energi- og råvareprisene, skriver administrerende direktør Karl Johnny Hersvik i en børsmelding.

I forrige uke meldte Aker BP at produksjonen i tredje kvartal endte på 411.700 fat oljeekvivalenter per dag – mot 181.300 fat daglig i andre kvartal-

(©NTB)

Flere nyheter: