Menu
Det engelske fotballforbundet (FA) har ingen planer om at Lucy Bronze (t.v.) og Englands landslag skal kunne møte Russland i sommerens fotball-EM for kvinner. Foto: Zac Goodwin / PA via AP / NTB

Sterke reaksjoner på Fifa-tiltak mot Russland – England følger boikottlinjen

England støtter Sverige, Tsjekkia og Polen og vil ikke spille landskamper mot Russland. Flere reagerer på at Fifa ikke reagerer hardere mot landet.

Av NTB | 27.02.2022 21:48:39

Sport: Det engelske fotballforbundet (FA) skriver i et innlegg på Twitter at de ikke har til hensikt å spille kamper mot Russland i noen internasjonal sammenheng «i overskuelig framtid». Samtidig fordømmer fotballforbundet den russiske invasjonen av Ukraina.

Avgjørelsen til FA kom kort tid etter at Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) kunngjorde sine tiltak mot Russland.

De innebærer at Russland ikke kan spille internasjonale kamper på hjemmebane, men at disse skal spilles på nøytralt sted.

Fifa kunngjør også følgende:

Dermed bryter Fifa med flere lands boikottlinje og lar være å kaste Russland ut av fotballfamilien i denne omgang.

Tidligere har Polen, Sverige og Tsjekkia sagt at de ikke vil spille mot Russland i det kommende omspillet i VM-kvalifiseringen. Alle landene har gjort det klart at det gjelder uansett hvor kampen skal spilles.

Både Polen og Sverige reagerte søndag kveld skarpt på Fifas tiltak overfor Russland.

– Det er klart vi er skuffet over at Fifa ikke tok dette ett steg videre, sier den svenske fotballpresidenten, Karl-Erik Nilsson.

Han får støtte fra det polske fotballforbundet.

Tidligere søndag tok Frankrikes fotballforbund til orde for å kaste Russland ut av VM i Qatar dersom landet skulle klare å kvalifisere seg.

(©NTB)

Flere nyheter: