reklame for smiaa
Menu
Aleksander Vlasov (til h.) kom på tredjeplass da han hjalp lagkamerat Jakob Fuglsang til seier i Il Lombardia søndag. Tirsdag fikk russeren dansk hjelp på sin vei mot seier i Giro dell'Emilia. Foto: Fabio Ferrari, LaPresse via AP /NTB scanpix

Sterk seier til Vlasov i Giro dell’Emilia, ny Quickstep-rytter skadd

Russeren Aleksander Vlasov var råsterk i stigningene da han avgjorde sykkelrittet Giro dell'Emilia på landeveiene rundt Bologna tirsdag.

Av NTB | 18.08.2020 22:07:58

Sport: Søndag hjalp Astana-rytteren lagkamerat Jakob Fuglsang til seier i monumentet Il Lombardia, tirsdag betalte dansken tilbake. Mens de fleste i tetgruppen var opptatt av å passe på Fuglsang på den avsluttende stigningen til San Luca, så Vlasov sitt snitt til å stikke fra. Han tok igjen soloutbryteren João Almeida 600 meter før mål og slo ham med ni sekunder.

Bak sprakk feltet opp, og rytterne kom til mål enkeltvis. Diego Ulissi ble treer, mens Fuglsang ble nummer seks.

For det skade- og uhellsforfulgte Deceuninck-Quickstep-laget fortsetter motgangen. Mattia Cattaneo veltet i en utforkjøring og ble sendt til sykehus i Bologna, der det ble påvist brudd i en ryggvirvel.

– Jeg traff en liten stein i veibanen. Jeg prøvde å holde balansen, men greide det ikke og veltet. Det gjør meg trist, for jeg følte meg i god form, sa Cattaneo i en uttalelse fra laget. Han trenger ikke operasjon, men må holde seg unna sykling i seks til åtte uker.

Almeida, som ble innhentet rett før mål, er også Quickstep-rytter.

I kvinnenes ritt over 87,2 kilometer ble det seier til danske Cecilie Uttrup Ludwig. Hun fikk god hjelp av lagvenninnene i FDJ-laget, særlig Evita Muzic og norske Stine Borgli. Sistnevnte kom i mål til 20.-plass.

Susanne Andersen fra Sunweb-laget ble nummer 74.

Nylig ble lagkameratene Fabio Jakobsen og Remco Evenepoel stygt skadd i fryktelige velt i hvert sitt ritt. Jakobsens skader ble først betegnet som livstruende etter at han pådro seg en rekke brudd i ansiktet i Tour de Pologne, mens Evenepoel har brudd i bekkenet og lungeskader etter sitt uhell i Il Lombardia søndag.

Odd Christian Eiking var eneste norske deltaker, men han brøt det 199,7 kilometer lange rittet.

(©NTB)

Flere nyheter: