Menu
Olaf Thommessen, administrerende direktør i SMB (tidligere Bedriftsforbundet), reagerer sterkt på byrådsleder Raymond Johansens anklage mot småbedriftene. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Sterk reaksjon på Raymonds anklage mot småbedriftene: – Ødeleggende og fordummende

Oslos byrådsleder Raymond Johansen sier han har grunn til å tro at små bedrifter ikke følger karantenereglene godt nok for arbeidskraft som kommer fra utlandet.

Av NTB | 10.12.2020 16:38:05

Medisin og helse: Byrådslederen kom med den krasse anklagen på torsdagens koronapressekonferanse om jula. Der sa han at han har god grunn til å tro at små bedrifter ikke følger karantenereglene, og varslet at byrådet vil komme tilbake og forklare seg i detalj om denne bekymringen.

Han karakteriserer Johansens anklage på følgende vis:

– Den type påstander er bare ødeleggende og fordummende. Man skal være ekstremt forsiktige med påstander mot hverdagsnæringslivet i den situasjonen vi er i nå, sier Thommessen.

Den tidligere Venstre-politikeren understreker at hans organisasjon ikke har noen holdepunkter for å si at de små bedriftene ikke følger karantenereglene. Han ber Johansen forklare seg i detalj om hva som ligger bak anklagen.

– Bare i perioden mellom 1. og 10. januar har Wizz Air satt opp 84 avganger mellom Polen og Norge. Det betyr minst 15.000 seter fra Polen til Norge, bare fra ett selskap. Så mange fly fra et land med så mye høyere smittetall vil gi stor økning i faren for importsmitte, sier Johansen på torsdagens pressekonferanse.

Det var da han ble spurt om å utdype denne bekymringen, ettersom de tilreisende uansett må gå i karantene, at byrådslederen kom med anklagen mot småbedriftene.

– Vi må bare håpe at alle som kommer tilbake til Oslo etter juleferier andre steder i Norge og i utlandet, gjør det som skal til, for å ikke spre smitte, sier Johansen.

På torsdagens koronapressekonferanse gjentok Johansen oppfordringen om at alle som kommer reisende fra utlandet, må teste seg. Han er bekymret for smitteimport framover.

(©NTB)

Flere nyheter: