Menu
Vest politidistrikt hadde en nedgang på 5 prosent i antall anmeldte saker i fjor – men antall anmeldte seksuallovbrudd steg kraftig. Foto: Gorm Kallestad / NTB

Sterk økning i anmeldte seksuallovbrudd i Vest politidistrikt

Til tross for at antall anmeldte lovbrudd i Vest politidistrikt sank med 5 prosent i fjor, steg antallet anmeldte seksuallovbrudd med 26 prosent i fjor.

Av NTB | 15.02.2022 10:13:40

Kriminalitet og rettsvesen: Nye tall fra Vest politidistrikt viser at det ble meldt 25.653 lovbrudd til politiet i Vest i fjor. Det er 1.464 færre saker enn i 2020 – og det laveste tallet i politidistriktet på fem år.

Tallene viser at det er en nedgang i de fleste typer kriminalitet – med unntak av seksuallovbrudd og brudd på miljøloven.

Antall meldte seksuallovbrudd økte med 26 prosent – fra 745 i 2020 til 937 meldte saker i fjor. Politiet opplyser at de ser en urovekkende utvikling i seksuelle overgrep mot barn. Her ble det anmeldt 365 saker i fjor, mot 288 året før.

I saker som dreier seg om miljøkriminalitet steg antall meldte saker fra 370 i 2020, til 398 i fjor.

Vest politidistrikt opplyser at de ser en nedgang i anmeldte saker som omhandler vold. Blant annet gikk tallene for kroppskrenking og kroppsskade ned, noe politiet antar kan ha en sammenheng med at utelivet i deler av året var helt eller delvis stengt ned som følge av koronarestriksjonene.

Når samfunnet nå er åpnet opp, forventer politiet en økning i denne type saker.

Politiet legger til at selv om den registrerte kriminaliteten går ned, vet de at det er en rekke former for kriminalitet som ikke blir meldt til politiet.

(©NTB)

Flere nyheter: