Menu
Erlend Bjøntegaard er klar for EM. Foto: Geir Olsen / NTB

Sterk norsk tropp til EM i skiskyting

Norges Skiskytterforbund sender 12 skiskyttere på jakt etter EM-medaljer i tyske Arber i slutten av januar.

Av NTB | 18.01.2022 15:06:28

sosiale forhold: Erlend Bjøntegaard og Aleksander Fjeld Andersen er blant utøverne som er tatt ut til mesterskapet som starter 24. januar.

– På herresiden stiller vi med et sterkt lag der alle seks har levert gode resultater på internasjonale arenaer etter jul, sier trener for utviklingslandslaget på herresiden, Anders Brun Hennum.

EM-laget er det samme som gikk IBU-cup i slovakiske Osrblie etter jul. Der var samtlige inne blant topp seks i minst ett av rennene. Sist helg fikk Bjøntegaard & co. prøve seg i verdenscupen i Ruhpolding som følge av at OL-håpene sto over.

Verdenscupsjanse fikk også flere av de EM-klare kvinnene i Tyskland.

– Damelaget til EM er et av de sterkeste lagene vi har hatt på mange år. Fem av jentene har vært på pallen så langt denne sesongen i IBU-cup, og det har også vært gode løp i verdenscupen, sier trener Sverre Olsbu Røiseland.

Reserve: Marit I. Skogan (Steinkjer).

Menn: Aleksander Fjeld Andersen (Geilo), Sverre Dahlen Aspenes (Skatval), Håvard Bogetveit (Førde), Erlend Bjøntegaard (Beveren), Johannes Dale (Fet), Sindre Fjellheim Jorde (Asker).

Reserve: Vetle Rype Paulsen (Lier).

Kvinner: Juni Arnekleiv (Dombås), Jenny Enodd (Budal), Karoline Erdal (Førde), Ragnhild Femsteinevik (Hålandsdal), Marthe Kråkstad Johansen (Bossmo og Ytteren), Åsne Skrede (Geilo IL).

(©NTB)