Menu
Jenny Stene imponerte stort i kvalifiseringen for rifle halvmatch under verdenscupen i Kairo. Foto: Heiko Junge / NTB

Sterk norsk rifleskyting i verdenscupen

De norske rifleskytterne imponerer i verdenscupstevnet i Kairo, med fire finaleplasser i halvmatch, men det ble ingen pallplass for mennene fredag.

Av NTB | 04.03.2022 17:16:53

Sport: Ole Martin Halvorsen ble slått ut i den første finaleomgangen og Jon-Hermann Hegg i den neste. Hegg endte på fjerde- og Halvorsen på femteplass, etter at Hegg var best av samtlige i kvalifiseringen med 591 poeng. Halvorsen var tredje best med 588.

I kvinnenes kvalifisering var Jenny Stene best med 594 poeng. Jeanette Hegg Duestad er også klar for lørdagens finale. Hun fikk 7.-plass med 588 poeng.

Hegg skjøt 197 poeng i knestående, 199 i liggende og 195 i stående i mennenes kvalifisering. Han tok seg videre fra første del av finaleskytingen på 4.-plass, mens Halvorsen ble utslått.

I neste runde var Hegg den første som røk ut. Til sist gikk seieren til slovakiske Patrik Jany, som beseiret ungarske Zalan Pekler i gullduellen.

Jenny Stene imponerte stort med 200 poeng i knestående under kvinnenes kvalifisering. Det ble 198 i liggende og 196 i stående, og hun var to poeng foran nærmeste konkurrent Jolyn Beer fra Tyskland, fem foran tredjeplassen.

Lørdag er det finaleskyting med to norske.

(©NTB)