Menu
Michael Gregoritsch fikk en drømmedebut for Schalke med redning på strek, mål og assist da Borussia Mönchengladbach ble slått 2-0 fredag. Her jubler han for scoringen. Foto: Martin Meissner, AP / NTB scanpix

Sterk Gregoritsch-debut da Schalke nektet Gladbach tabelltopp

Michael Gregoritsch la i sin Schalke-debut opp til det første målet og scoret det andre da Borussia Mönchengladbach ble slått 2-0.

Av NTB | 17.01.2020 23:24:55

Sport: Østerrikeren reddet også på streken bak egen keeper og fikk en virkelig drømmedebut.

Schalke-seieren i den første kampen etter den tyske vinterpausen betyr at gjestene ble nektet å overnatte på tabelltopp. Det ville Borussia Mönchengladbach gjort med seier, men i stedet er laget fortsatt to poeng bak «høstmester» RB Leipzig.

Schalke på fjerdeplass er ytterligere to poeng bak, men tre foran nabo og erkerival Borussia Dortmund.

Erling Braut Haaland kan håpe på en like god Dortmund-debut som den Gregoritsch fikk for Schalke. Den østerrikske 26-åringen er leid inn fra Augsburg og fikk sjansen fra start.

Han var nær scoring allerede etter seks minutter, men skuddet ble reddet av Yann Sommer. Senere i omgangen reddet Gregoritsch på streken da Marcus Thurams nikk overlistet keeper Markus Schubert.

Målene kom etter pause. Gregoritsch la opp til Suat Serdars ledermål i det 48. minutt og scoret selv 2-0-målet på en kontring etter Breel Embolos balltap.

– Det var stort å få en så god debut, og det føles godt at vi vant. Dette laget har mye kvalitet, og vi spiller på en flott arena. Vi vil fortsette slik og henge med i toppen, sa Gregoritsch til ZDF.

– Vi hadde andre planer for denne kampen, men vi fant aldri løsningene på deres halvdel. Vi må skape mer, sa gjestenes Jonas Hofmann til DAZN.

(©NTB)

Flere nyheter: