reklame for Haugesund Hudpleieklinikk
Menu
EUs utenrikssjef Josep Borrell, her i EU-hovedkvarteret i Brussel i slutten av mai. Foto: Olivier Hoslet / AP / NTB scanpix

Sterk europeisk bekymring over USAs utspill om ICC-sanksjoner

EU er alvorlig bekymret over USAs trussel om å straffe medlemmer av Den internasjonale straffedomstolen som etterforsker mulige amerikanske krigsforbrytelser.

Av NTB | 11.06.2020 19:04:34

Kriminalitet og rettsvesen: USA øker presset mot den Haag-baserte domstolen for å stanse granskningen av angivelige amerikanske krigsforbrytelser i Afghanistan.

President Donald Trump la torsdag fram en presidentordre om å fryse verdier og eiendom tilhørende alle som er involvert i granskning eller etterforskning av amerikanske styrker.

– Dette er helt klart noe vi er alvorlig bekymret over, ettersom EU er trofaste støttespillere av Den internasjonale straffedomstolen, sier EUs utenrikssjef Josep Borrell.

– Domstolen har spilt en nøkkelrolle i å bidra til internasjonal rettferdighet og tar for seg de alvorligste internasjonale forbrytelsene, en sentral faktor for fred og rettferdighet. Den må respekteres og støttes av alle nasjoner, sa han.

EUs utenriksministre skal diskutere saken i et nettmøte mandag.

(©NTB)

Flere nyheter: