Menu
Rasmus Tiller ble nummer to i Belgia tirsdag. Foto: Marit Hommedal / NTB

Sterk 2.-plass til Tiller i Belgia

Rasmus Fossum Tiller ble nummer to i sykkelrittet Mémorial Frank Vandenbroucke i Belgia. Han var sjanseløs mot bruddkamerat Christophe Laporte i avslutningen.

Av NTB | 04.10.2022 17:00:52

Sport: Den norske Uno-X-rytteren var i tomannsbrudd med den franske VM-sølvvinneren, og de holdt så vidt unna for feltet helt til mål. Laporte rykket fra Tiller på brusteinene inne i Binche og krysset mål i ensom majestet.

Tiller måtte jobbe for å holde unna for feltet som jaget bak, men greide det med klar margin. Hugo Page vant spurten om 3.-plass foran Greg Van Avermaet, som ble beste belgier.

Alexander Kristoff var i posisjon til å spurte om tredjeplassen men nådde ikke fram i klynga.

– Det var tøft fra start i dag, men jeg følte meg bra, og det er alltid et godt tegn. Det var et utfordrende ritt, og jeg er glad for at jeg klarte å takle det, sa Laporte i et intervju vist på Eurosport.

Laporte og Tiller rykket fra tetklynga en drøy mil før mål, og de tok vare på sitt lille forsprang helt inn.

Remco Evenepoel, som henviste Laporte til sølvplass i VM nylig, var med å prege rittet på hjemmebane, men han overlot scenen til andre i avslutningen.

Tiller ble nummer to i rittet også i fjor, da bak Danny van Poppel. 26-åringen sykler i den norske mestertrøya etter sommerens NM-triumf.

Det ble syklet veldig offensivt i feltet helt fra start, men Laporte og Tiller hadde krefter som varte helt til mål i det 198,6 kilometer lange rittet med start og mål i Binche.

– Jeg var med i et brudd på ti-tolv ryttere, men det ble ikke samarbeidet godt, og da var det en god idé å angripe. Jeg kom meg av gårde sammen med Rasmus, og vi samarbeidet bra, selv om jeg måtte dra mer enn ham. Jeg var litt nervøs for at han skulle slå meg på slutten, men jeg er veldig glad for at jeg greide å fullføre så bra, sa Laporte.

(©NTB)

Flere nyheter: