Menu
Rasmus Tiller ble nummer to i Belgia tirsdag. Foto: Marit Hommedal / NTB

Sterk 2.-plass til Tiller i Belgia – slått bare av VM-toeren

Rasmus Fossum Tiller ble nummer to i sykkelrittet Mémorial Frank Vandenbroucke i Belgia. Han var sjanseløs mot bruddkamerat Christophe Laporte i avslutningen.

Av NTB | 04.10.2022 17:40:53

Sport: Den norske Uno-X-rytteren var i tomannsbrudd med den franske VM-sølvvinneren, og de holdt så vidt unna for feltet helt til mål. Laporte rykket fra Tiller på brusteinene inne i Binche og krysset mål i ensom majestet.

Tiller måtte jobbe for å holde unna for feltet som jaget bak, men greide det med klar margin. Hugo Page vant spurten om 3.-plass foran Greg Van Avermaet, som ble beste belgier. Tidligere verdensmester Philippe Gilbert ble nummer seks i sitt siste ritt på hjemmebane.

Alexander Kristoff var i posisjon til å kunne spurte om tredjeplassen, men nådde ikke fram i klynga og krysset mål som nummer 15.

Edvald Boasson Hagen ble nummer 52, Erik Resell nummer 54 og Sven Erik Bystrøm nummer 78 i det sterke feltet. Uno-X-trioen Martin Urianstad, Anders Skaarseth og Jonas Abrahamsen brøt.

– Det var tøft fra start i dag, men jeg følte meg bra, og det er alltid et godt tegn. Det var et utfordrende ritt, og jeg er glad for at jeg klarte å takle det, sa Laporte i et intervju vist på Eurosport.

Laporte og Tiller rykket fra tetklynga en drøy mil før mål, og de tok vare på sitt lille forsprang helt inn. Laporte seiret tre sekunder foran Tiller, som hadde forfølgerne fem sekunder bak seg.

Remco Evenepoel, som henviste Laporte til sølvplass i VM nylig, syklet sitt første ritt som verdensmester. Han var med å prege rittet på hjemmebane, men han overlot scenen til andre i avslutningen.

Tiller ble nummer to i rittet også i fjor, da bak Danny van Poppel. 26-åringen sykler i den norske mestertrøya etter sommerens NM-triumf.

Det ble en god dag for det norske Uno-X-laget i Belgia. Anniina Ahtosalo ble nummer tre i kvinnenes ritt.

Det ble syklet veldig offensivt i feltet helt fra start, men Laporte og Tiller hadde krefter som varte helt til mål i det 198,6 kilometer lange rittet med start og mål i Binche.

– Jeg var med i et brudd på ti-tolv ryttere, men det ble ikke samarbeidet godt, og da var det en god idé å angripe. Jeg kom meg av gårde sammen med Rasmus, og vi samarbeidet bra, selv om jeg måtte dra mer enn ham. Jeg var litt nervøs for at han skulle slå meg på slutten, men jeg er veldig glad for at jeg greide å fullføre så bra, sa Laporte.

(©NTB)