Menu
Steph Houghton (til v.) i åttedelsfinalen mot Norge og Ada Hegerberg i VM i 2015. Houghton kom ikke med i Englands tropp til EM på hjemmebane. Foto: Berit Roald / NTB

Steph Houghton utelatt fra Englands EM-tropp

Stopperkjempen Steph Houghton kom ikke med i Englands endelige tropp til kvinnenes fotball-EM på hjemmebane, der Norge er blant gruppemotstanderne.

Av NTB | 15.06.2022 18:30:58

Sport: Houghton har vært Englands landslagskaptein i en årrekke. I 2015 var det hun som scoret utligningsmålet da England vendte til 2-1-seier over Norge i åttedelsfinalen i VM.

Likevel var det ikke noe stort sjokk at hun ikke kom med. Hun har ikke spilt siden januar på grunn av en skade i hælsenen, og rakk ikke å komme i kampform. Manchester City-spilleren har 121 landskamper og har vært med i fem sluttspill. Hun var med å slå ut Norge av VM også i 2019, da med 3-0-seier i kvartfinalen.

Chelsea-spiller Fran Kirby kom også med, selv om hun har slitt med utmattelsessymptomer og ikke har vært på banen siden februar. Manchester City-spiss Chloe Kelly er med etter å ha kommet tilbake fra en alvorlig kneskade. Hun er en av ni mesterskapsdebutanter i troppen.

Fra den foreløpige troppen på 28 som ble uttatt i mai er keeper Sandy MacIver, backen Niamh Charles og midtbanespillerne Katie Zelem og Lucy Staniforth utelatt, i tillegg til Houghton.

Målvakter: Mary Earps (Manchester United), Hannah Hampton (Aston Villa), Ellie Roebuck (Manchester City).

Backer: Millie Bright (Chelsea), Lucy Bronze (Manchester City), Jess Carter (Chelsea), Rachel Daly (Houston Dash), Alex Greenwood (Manchester City), Demi Stokes (Manchester City), Lotte Wubben-Moy (Arsenal).

Midtbanespillere: Fran Kirby (Chelsea), Jill Scott (Aston Villa), Georgia Stanway (Manchester City), Ella Toone (Manchester United), Keira Walsh (Manchester City), Leah Williamson (Arsenal).

Spisser: Beth England (Chelsea), Lauren Hemp (Manchester City), Chloe Kelly (Manchester City), Beth Mead (Arsenal), Nikita Parris (Arsenal), Alessia Russo (Manchester United), Ellen White (Manchester City).

England møter Østerrike i EMs åpningskamp på Old Trafford 6. juli, Norge i Brighton 11. juli og Nord-Irland i Southampton 15. juli.

Jill Scott er klar for sitt 10. sluttspill selv om hun slet med skade mot slutten av sesongen.

Englands tropp:

(©NTB)

Flere nyheter: