Menu
Emil Gukild, her som Discovery-reporter, skal lede NRKs sendinger fra fotball-VM. Arkivfoto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB

Stenvold og Gukild blir VM-programledere

Ingerid Stenvold og Emil Gukild skal være programledere for NRK under fotball-VM i november og desember.

Av NTB | 13.06.2022 10:31:00

Økonomi og næringsliv: – Jeg kan knapt tenke meg en mer utfordrende oppgave. Fotball-VM er verdens største idrettsbegivenhet. VM i Qatar har samtidig høyst problematiske sider utenom det sportslige, og det kommer til å prege mesterskapet. Balansegangen mellom å la fotballen skinne og å dekke regimets og Fifas skyggesider, blir den store utfordringen. Det blir gøy, og det blir vanskelig, sier Stenvold i en pressemelding.

Stenvold har jobbet med blant annet vinter-OL, sommer-OL, ski-VM tidligere. Siden 2010 har hun vært nyhetsanker i Dagsrevyen.

Gukild har blitt et kjent fjes under NRKs vintersportssendinger. Han er også sportsanker ved jevne mellomrom.

– Å lede fotball-VM blir en utfordring jeg ser fram til. At mesterskapet går i Qatar, er svært problematisk, men i valget mellom boikott og å belyse hva som foregår på og utenfor banen, føler jeg at sistnevnte kan gjøre en større forskjell. Det blir en stor trygghet å ha Norges dyktigste programleder Ingerid Stenvold med på laget, sier Gukild.

Tidligere landslagssjef Åge Hareide skal være ekspert for NRK under mesterskapet.

(©NTB)