Menu
Henrik Stenson deltok på en pressekonferanse før debuten på LIV-touren denne helgen. Foto: Seth Wenig/ AP/ NTB.

Stenson etter LIV-overgangen: – Jeg brenner for at sporten skal vokse

Golfstjernen Henrik Stenson har fått kritikk etter overgangen til den mye omstridte LIV-touren. Nå har svensken gitt et svar til kritikerne.

Av NTB | 28.07.2022 18:50:42

Sport: Til helgen debuterer Stenson på LIV-touren i Bedminster i New Jersey. På torsdagens pressekonferanse fikk svensken spørsmål om bakgrunnen for overgangen fra PGA-touren.

– Beslutningen handlet delvis om det økonomiske, men også formatet, spilleplanen og kvaliteten på spillerne var også avgjørende faktorer. Jeg brenner for å få sporten til å vokse, forklarte den svenske golferen.

Forrige onsdag ble Stenson fratatt ansvaret som kaptein for Europa i Ryder Cup. En avgjørelse som ble tatt på bakgrunn av valget hans om å skifte over til LIV-touren.

– Vi hadde flere diskusjoner og jeg forklarte at jeg skulle spille på LIV-touren. Etter et kort tid fikk jeg beskjed om at jeg var fratatt kapteinsansvaret. Selvfølgelig er jeg skuffet, men det er som det er. Nå handler det bare om å gå videre.

Tidligere verdensener Luke Donald er ventet å ta over som europeisk Ryder Cup-kaptein etter Stenson.

Turneringen på Donald Trumps golfbane i Bedminster spilles fra 29. til 31. juli.

(©NTB)