Menu
Fredag kveld stengte politiet restauranten på Stord. Nå er innehaver Tony Sorada kritisk til behandlingen han har fått fra det offentlige. FOTO: Privat

Stengte «Fengselet» fredag kveld

Ved halv seks tiden fredag kveld stengte politiet thairestauranten Sorada i gamle Fengselet i Leirvik sentrum. Restauranten ble stengt uten at innehaveren hadde fått noe forvarsel.

Av Egil M Solberg | 15.09.2018 16:38:22

Næringsliv: Tony Sorada fra Finland driver restauranten som tidligere i sommer ble slått konkurs.

Han ble imidlertid informert om at han i samarbeid med bostyrer kunne drive restauranten videre i tre måneder inntil de kunne finne en løsning.

Sorada mener det er grunnlag for å finne en ordning og fortsette driften. Han har for sikkerhetsskyld skaffet seg advokatbistand i saken.

Virksomheten har derfor kunne fortsette også etter konkursen, slik han oppfattet det.

Men fredag kveld, mens han selv var i Haugesund, dukket politiet opp for å stenge restauranten.

Fortvilet

Soreda ringte Radio Haugaland lørdag ettermiddag for å be om hjelp i sin fortvilte situasjon.

Rådmann Magnus Mjør i Stord kommune, hadde imidlertid en forklaring. Han opplyser til Radio Haugaland at servering- og skjenkebevillingen automatisk bortfaller når en restaurant går konkurs. Det er heller ikke søkt om eller innvilget noe ny bevilling med bostyrer.

Dermed må restauranten holde stengt gjennom helgen og virksomhet vil ifølge innehaveren tape en omsetning i størrelsesorden 80.000 kroner.

– Vi har stor forståelse for at han er fortvilet og vi synes det er trist at han har kommet opp i denne situasjonen, men slik er reglene og da har vi ikke noe annet valg enn å be politiet stenge restauranten, sier rådmannen i Stord.

Kritisk

Sorada er imidlertid kritisk til både kommunen, politiet og norske myndigheter forøvrig.

– Jeg har drevet videre i god tro. Jeg har fått dårlig og mangelfull informasjon. Dette får nå store konsekvenser for meg, sier han fortvilet.

Mandag må han ta et møte med bostyrer og se etter løsninger, slik at restauranten og virksomheten igjen skal kunne åpne dørene.

Flere nyheter: