reklame for Jakobsen Energiservice
Menu
Arkivbilde: Vindafjord kommune

Stengte eldresenter i Vindafjord

Vindafjordtunet i Vats i Vindafjord ble i går stengt for besøkende på grunn av koronasmitte av ukjent opphav i kommunen.

Av Egil M Solberg | 29.10.2020 00:43:17

Koronapandemi: Generelt er det øket smittepress i Vindafjord. Per nå pågår fem aktive smittesporingsprosjekt i kommunen. Smittekilden til et av prosjektene er foreløpig ukjent.

Samlet sett er det hittil registrert 30 smittet i løpet av pandemien. Det blir derfor oppfordret til å følge oppdaterte smittevernråd fra Regjeringa.

Stengte barnehage

Kommuneoverlegen har i samråd med kommunedirektøren vedtatt å stenge også Ølensjøen FUS barnehage inntil videre, etter at et barn som tilhører barnehagen har testet positivt for koronaviruset.

Alle barn og ansatte ved barnehagen blir nå testet fortløpende og de må i karantene inntil testresultatet foreligger.

Foreldre til barn i barnehagen som jobber i pleie- og omsorgstjenesten skal testes og må oppholde seg i karantene inntil testresultater foreligger.

Test ved symptomer

Videre er det viktig at foreldre som har faktiske symptom på korona også tester seg, oppfordrer kommunen.

Den nært forestående Halloween feiringen bør ikke gjennomføres i tradisjonell forstand. Det vil si, unngå «knask eller knep»-runden på dørene og minimer feiringa til kun å gjelde innenfor eksisterende skole- og barnehagekohorter.

Om Vindafjordtunet

Vindafjordtunet er delt inn i to soner, sone 1 er demensomsorga og sone 2 er geriatrisk avdeling og hjemmetjenester til Skjold, Vats og Vikebygd.

Inne- og utetjenesten er samordnet slik at de ansatte jobber både ute i hjemmetjenesten og inne på avdelingene.

Flere nyheter: